Cura tyngdtäcke. Cura Pearl Tyngdtäcke Ljusgrå

Cura Pearl Tyngdtäcke Ljusgrå

Cura tyngdtäcke

Sen väntade många år med psykisk ohälsa, psykiatrisk slutenvård, 15 års självskadebeteende och åtta självmordsförsök. Väger du 55 kilo så väljer du 5 kilostäcket osv. I dag har hon hittat tillbaka till livet och flyttat till Karlstad. Först hade jag ett kedjetäcke på 10 kg i åtta år. Speciellt kedjetäcken brukar vara väldigt dyra — och att hitta ett kedjetäcke billigt är därför inte det lättaste.

Next

Tyngdtäcke

Cura tyngdtäcke

Bor du i Stockhom, Göteborg eller Malmö erbvjuder vi som standard gratis hemleverans under kvällstid. Den tunga fyllningen får täcket att forma sig längs kroppen och ge en kontinuerlig känsla av beröring. Tyngden skapar ett lätt, behagligt tryck mot kroppen, ungefär som om du fick massage eller en omfamning. Tyngdtäcken har varit välkända inom vården i årtionden där de använts som ett naturligt stressreducerande hjälpmedel för olika typer av diagnoser. Till en början använde man sig av kedjor som fyllning i täckena, senare fann man nya sätt som gav ett jämnare tryck över hela kroppen, vilket är vad man strävar efter för att få maximal effekt. Positiva effekter som kan upplevas är att blodtrycket sjunker, lugnare andning, känsla av trygghet och att rastlöshet minskar. Vi kanske inte minns detaljer, men hjärnan kommer ihåg den behagliga känslan, vilket triggar den att frigöra hormon som ska återskapa de känslorna.

Next

Tyngdtäcke för bättre sömn

Cura tyngdtäcke

Men tror inte jag skulle trivas med det. Insamling och behandling av dina personuppgifter samt kreditupplysning är nödvändig för att vi ska kunna behandla ditt önskemål om 14 dagars kredit. Hon delar med sig av sin historia för att hon vill öka öppenheten kring psykisk ohälsa. Det gör att hjärnan frigör olika må bra-hormon, som serotonin och oxytocin, samtidigt som det sänker nivån av stresshormonet kortisol. Du bör välja en vikt som motsvarar ungefär 7 — 12 % av din kroppsvikt, vanligtvis brukar man säga runt 10 %. Påslakan eller inte påslakan Vi får ofta frågan om man skall använda våra tyngdtäcken med eller utan påslakan.

Next

Cura of Sweden Pearl Tyngdtäcke Ljusgrå

Cura tyngdtäcke

Många barn upplever snabbare insomning och lindring av oro samt färre nattliga uppvaknanden. Rekommenderat är att man väljer en vikt som motsvarar ca 10-15% av den egna kroppsvikten. Vanligtvis finns täcken att köpa i följande vikter: 5 kg, 7 kg, 9 kg och 11 kg. Kedjetäcke Den andra varianten av tyngdtäcke är kedjetäcken, alltså täcken som har kedjor insydda i tyget. Det kan dock vara en god idé att låta kroppen vänja sig vid tyngden genom att använda det bara några timmar om dagen, t. Tyngderna skapar ett lätt och behagligt tryck mot kroppen, ungefär som om du fick massage.

Next

Cura Pearl Tyngdtäcke Ljusgrå

Cura tyngdtäcke

Det finns täcken med olika vikt för att passa alla, en riktlinje är att täcket ska väga cirka 10 procent av din kroppsvikt. Tyngdtäcke Vikttäcke Det gemensamma namnet för ett täcke med tyngd. Joanna och de andra Attitydambassadörena för H järnkoll tilldelades Psykiatrifondens fördomspris 2015. Använd som ett härligt täcke i sängen eller varför inte som en filt i soffan? Viktguide: För vuxna Vi rekommenderar en vikt som motsvarar 10-15% av din kroppsvikt. Användning För att undvika skador i axlar och rygg på grund av täckets tyngd, rekommenderar vi att man lägger täcket på sängen och drar påslakanet över det bit för bit.

Next

Cura of Sweden Pearl Tyngdtäcke Ljusgrå

Cura tyngdtäcke

Idag kan fyllningen bestå av kedjor, bollar, glaspärlor eller specialbehandlad textil. Du kan använda det både som ett vanligt täcke om du föredrar att sova svalt, eller som en mysig filt i soffan. Pearl innehåller påsar med små kiselpärlor silicone pellets insydda i täcket. För mer än 6 av 10 deltagare bidrog det till att man kände sig mindre ångestfylld efteråt. Sen väntade flera år med psykisk ohälsa, psykiatrisk slutenvård och åtta självmordsförsök. Ett bolltäcke är fyllt med små bollar inne i täcket för att ge tyngd. Hon tog även hem segern i finalen och fick ta emot priset som årets Eldsjäl av prinsessan Sofia.

Next

Tyngdtäcken från Cura

Cura tyngdtäcke

Tyngden gör att täcket sluter sig kring kroppen, likt en kram, och skapar ett behagligt tryck mot kroppen. Även storleken på bollarna i ett bolltäcke varierar, men oftast är små bollar att föredra. Oxytocin skapas naturligt i kroppen vid hudkontakt. När det är kallt så värmer dem och när det är varmt så är de svalkande. Det kan liknas vid en massage. Det är viktigt att barnet kan ta av sig täcket själv vid behov. År 2006 publicerade ett amerikansk forskarteam en studie där 32 deltagare fick testa att sova med tyngdtäcke.

Next